DigiExam

Från pappersprov till DigiExam

Kreativa koncept, förenklade tjänster och nya
designelement gav DigiExam ett rejält lyft.

Join the digital revolution

DigiExams idé är att göra pappersprov digitala för att på så sätt spara tid för lärare och elever – samtidigt som man sparar på miljön. Plattformen låter elever skriva prov anonymt online såväl som offline. Lärare kan rätta prov, sätta betyg och samarbeta med varandra.

Besök digiexam.com

Pedagogiskt och kreativt lyft

Att arbeta med DigiExam var en spännande utmaning där vi fick uppdraget att utveckla pedagogiska och engagerande koncept.

Fokus i projektet låg på den kreativa förstudien och idéfasen där koncept, design och budskap växte fram. En stor utmaning var den tighta tidsramen som omringade projektet. På kort tid rodde vi flertalet delar i hamn, som interaktiva lösningar som lockar till sign-up, processer för onboarding, nya grafiska element, budskap samt front-end.

DigiExam – Teacher Time – Dazy Digital

Teacher time machine

Ett interaktivt koncept låter lärare ange hur många elever man har samt hur ofta och hur många prov man rättar manuellt.

Utifrån den samlade siffran räknar Teacher time machine ut hur många timmar läraren skulle spara per år genom att gå över till digital hantering av sina prov. Siffran ställs sedan i relation till vad man skulle kunna göra med tiden istället.

Low poly grafik till DigiExams karriärsida – Dazy Digital

Detaljerna lyfter helheten

DigiExam söker alltid utvecklare och ville gärna attrahera målgruppen utvecklare. Med animerade medarbetarbilder uppbyggda på polygoner flirtar vi med spelvärlden och visar att DigiExam är ett företag som gillar att ha kul med teknik.

Grafiska element som datavisualiseringar gör att webbplatsen känns modern samtidigt som de fungerar som proof of concept. Animerad text framhäver budskapet och målgruppsanpassade ingångar tydliggör DigiExams olika tjänster.

Kreativ webbplats till DigiExam – Dazy Digital
DigiExam – Grafiskt element
Kreativ webbplats till DigiExam – Dazy Digital