Svensk Mäklarstatistik

Färsk bostadsstatistik för hela landet

Svensk Mäklarstatistik tillhandahåller den senaste statistiken om bostadsmarknaden. Här finns siffror samlade från nästan alla mäklare i Sverige. Mycket information – presenterat på ett tydligt och modernt sätt.

Mäklarens arbetsverktyg och journalistens pålitliga källa

Sökfunktion på Svensk Mäklarstatistik

Svensk Mäklarstatistik gör vad namnet så tydligt förklarar – samlar statistik från mäklare.

Här hittar köpare, säljare och mäklare bra insikter och journalister har en trovärdig källa vid nyhetsrapportering. Varje månad rapporterar mäklare i Sverige in sin kontraktsdata som sedan kontrolleras och presenteras för privatpersoner, byggbolag, banker och många fler.

Besök maklarstatistik.se

Responsiv statistik i grafer och tabeller

En modern webbplats
med tydligare statistik

Svensk Mäklarstatistik kom till oss med en önskan om en modern och responsiv webbplats med mer attraktivt och tydligt presenterad statistik.

Att tillhandahålla aktuell och samlad prisstatistik av bostäder i nästan hela landet innebär enorma mängder data som samlas in och olika filtreringar resulterar i en stor mängd utfall. Det krävde ett väl genomtänkt flöde med logisk struktur och snyggt presenterat innehåll.

Redesign, tekniska lösningar och löpande förvaltning

För att tydligare definiera de behov som fanns, började vi projektet med en effektkartläggning. Det resulterade i beslut om ny design, nya tekniska funktioner, utveckling och löpande förvaltning av en modernare och responsiv webbplats.

Webbplatsens förnyade design och struktur gör det möjligt att på ett mer enkelt och flexibelt sätt söka på statistikområden. Dessutom har vi skapat ett tydligare och mer användarvänligt gränssnitt som underlättar navigeringen på sajten samt bättre lösningar för importering och synkning av mäklarstatistik.

Digital byrå åt Svensk Mäklarstatistik – Dazy Digital

Ett nära och givande samarbete

Projektet resulterade i en väldigt snabb webbplats där responsiva grafer och tabeller, en viktig importeringsfunktion samt en tydlig struktur och attraktiv layout skapar en helhet. Men det är inte allt. Det nära samarbetet med täta kontakter, många samtal och flera avstämningsmöten bidrog också till fler spännande idéer, förbättrade lösningar och en ännu tydligare presentation av bostadsmarknaden. Och självklart till att vi hade kul!

Karta