Engagerande, konverterande och personlig chefs­rekrytering

Lekfullt och professionellt för rekrytering 2.0

Brightmill är chefsrekrytering med fokus på interim management. Bland konkurrenterna sticker Brightmill ut med sitt unika nätverk av kandidater och sitt personliga engagemang för matchning av interimschefer och uppdrag.

Samarbetet tog avstamp i ett behov av en ny webbplats och en vision om att skapa engagemang, konvertering och igenkänning för att attrahera konsulter såväl som kunder i behov av interimschefer.

Vårt jobb var att skapa en ny sajt som stödjer och speglar verksamheten. För att göra det behövde vi digitalanpassa Brightmills befintliga grafiska profil, skapa design, kommunikativ copy samt pedagogisk och vägledande UX.

Besök brightmill.se

Bra kandidater dras till spännande uppdrag och vice versa

Det är insikten som ligger till grund för det konceptuella anslaget. Vi tyckte det var dags att lyfta den kreativa nivån ett snäpp och komma bort från den lite dammiga look och funktion som rekryteringssajter ofta har.

För att skapa engagemang i målgrupperna har vi tagit fram en innovativ matchningstjänst som uppskattar användarens chans att hitta den konsult de söker.

Genom att låta copy och design genomgående återkoppla till “attraktionskraften” i konceptet skapade vi tydlighet i både kommunikation och interaktion. Samarbetet resulterade i en sajt som sticker ut bland konkurrenterna och stödjer verksamhetens mål helt enkelt.

Sök kandidat

Eftersom en databas inte är statisk, samt att möjlighet finns att hitta kandidater genom search, är det inte lämpligt att återge exakt antal potentiella kandidater. Vi skapade en lösning där man kan få fram sannolikheten att hitta en kandidat baserat på ort, roll och bransch.