En produktsajt som möter användarnas verkliga behov

Ett kliv framåt med komplett sortiment och en ny webbplats

I och med ett utökat sortiment och en hemsida som sett sina bästa dagar behövde D&E Bearings en ny, lättnavigerad och modern webbplats för att på ett bättre sätt möta sina användares behov.

Den stora utmaningen låg i att på ett bra sätt tillgängliggöra det stora antalet produkter med tillhörande teknisk data. Vi behövde skapa en webbplats med starkt produktfokus där sökfunktion och tydlighet är a och o. För att bättre spegla D&E Bearings verksamhet behövde vi även ta ett rejält tag om den befintliga grafiska profilen för att skapa en mer modern känsla.

Till debearings.se

Varumärkesjustering och användaranpassat sök

Webbplatsens hjärta är den intuitiva sökfunktionen som är utformad för att möta användarens behov oavsett teknisk kunskapsnivå. Söket tar hänsyn till egenskaper och kategorier såväl som specifika namn är byggt för anpassning för framtida behov.

I och med det utökade sortimentet blev D&E “kompletta lagerspecialister”. I samband med detta tog vi tillsammans ett varumärkesstrategiskt beslut att en namnjustering satt på sin plats. D&E Trading blev D&E Bearings, ett namn som kan leva länge i Sverige såväl som internationellt, ett namn som på ett bättre sätt beskriver verksamheten. D&E Bearings kan lager helt enkelt.

För att skapa en sammanhängande helhet kring varumärket har vi tagit fram koncept för kommunikationen, en ny logotyp, nya färger, nytt typsnitt och copy. Vi har även tagit fram nya detaljerade och moderna produktfoton, videor, printmaterial och annonser.

Lättnavigerad produktstruktur

Det är lätt att hitta det man söker på D&E:s nya webbplats. Varje produktsida innehåller snyggt allt det kunden behöver veta och det går mycket smidigt att ställa en offertförfrågan.

Bakgrundsfilm med drönarvideo

Till startsidan filmade vi inomhus i lagret och på fastigheten i ett soligt vinterlandskap då solen gick lågt. Det blev en skön känsla och en verklig bild av hur verksamheten ser ut.