Är ni förberedda för ett säkrare internet?

Google tar ett steg mot ett säkrare internet

Google uppmanar nu webbplatsägare att gå över till det säkrare protokollet HTTPS, som krypterar information som skickas och hjälper förhindra att sidan modifieras för att komma åt andra användares information. De meddelar att de från och med januari 2017 börjar varna Chrome-användare för webbplatser som använder protokollet HTTP.

Detta är ett viktigt steg mot ett säkrare internet. Google är inte det enda företaget som gör satsningar på säkerhet, även Apple och Facebook har börjat gå över till HTTPS. Tidigare under året meddelade till exempel Apple att från och med slutet av 2016 kommer det bli ett krav att använda HTTPS i alla IOS-applikationer.

Alla webbplatser kommer att ha SSL-cert inom kort

Dazy Digital kan hjälpa er med att skaffa SSL-certifikat och implementera detta på er webbplats. Sedan tidigare har Google även börjat ta hänsyn till webbplatsers laddningstider och statistik visar att man kan tappa besökare med en för webbplats som inte laddar tillräckligt snabbt. I samband med implementeringen av SSL-certifikat kan vi även säkerställa att prestandan på webbplatsen håller bra nivå.

Läs Googles inlägg här

Hör gärna av er till oss om ni vill att vi hjälper er; [email protected] eller 08-545 633 00.