Hej, Niclas!

Sommaren innebar inte bara sol och bad för oss på Dazy, vi fick även en ny kollega i fullstackutvecklaren Niclas. När han inte löser kluriga tech-problem tycker han om att hämta kraft i naturen.

Passion för teknik

Kodning, systemstruktur och ett stort teknikintresse från barnsben. Det var självklart att Niclas skulle arbeta med datorer. Han har alltid gillat att sätta saker samman och minns hur han själv monterade ihop sin första dator som 7-åring. Eftersom jobbet är hans passion är han självlärd i det mesta men har även gått en yrkesutbildning inom programmering.

– Jag kände att programmeringen gick väldigt enkelt och direkt jag var klar blev jag rekryterad av en tidigare kursare och började arbeta på en byrå.

En mix av utveckling och design

Genom åren har Niclas hunnit arbeta på flera olika byråer där han har sysslat med både design och utveckling. Han har även jobbat en sväng som frilansare. Hos oss på Dazy blev hans första projekt att skapa den nya strukturen för en kunds webbsidor.

– Som fullstackutvecklare arbetar jag med både frontend- och backendrelaterade projekt. Jag får en skiss från teamet och med hjälp av den förbereder och skapar jag en välfungerande produkt åt kunden.

Uppbyggnad av hemsidor alltså, och hantering av det bakomliggande systemet och databasen om det behövs. Niclas har många strängar på sin lyra och trivs som bäst när han får sitta lugnt och lösa problem. Han försöker dagligen att hålla sig i ett läge som kallas för flow state.

– När idrottare är som bäst tänker de inte på vad de gör, de bara gör det och det blir en naturlig reaktion. Så är det för mig när jag sitter framför datorn och jag befinner mig i mitt flow.

Gröna fingrar och naturkraft

På hemmaplan tycker Niclas om att gå offline. Han älskar växter och har diverse olika kryddodlingar och tomatodlingar. Han tillbringar gärna tid i naturen och då är det löpning och mountainbike som gäller.

– Träningen är en del av min dagliga rutin. Våra kroppar är gjorda för att röra på sig och allt funkar bättre för mig om jag får vara ute och göra just det.