Sökmotoroptimering

Sökordsanalys och optimering som gör att ni syns

Sökmotoroptimering är ett hajpat begrepp som de flesta företag pratar om. Det är viktigt. Och grunden till sökmotoroptimering är en webbplats som är byggd på rätt sätt med rätt kod. Läs mer

Stora delar av arbetet med sökmotoroptimering syns inte på ytan, man måste titta under huven. Där ser vi till exempel att rubriker ska vara korrekta headertaggar: <h1>RUBRIK</h1>. Knappar och länkar bör bestå av text, helst i listform som Google kan läsa, inte bilder. Och ett stort ”no-no” är navigation byggd i Flash eller Java!

Sökordsoptimering

När grunden är byggd måste man se över innehållet på sajten. Man väljer ut ett antal ord eller uttryck som man ska fokusera på och som ska förekomma på några viktiga ställen på hemsidan och sökordsoptimerar.

Till exempel är den här sidan som ni tittar på just nu optimerad för uttrycket ”sökmotoroptimering”. Som ni kan se förekommer uttrycket i titelfältet, i huvudrubrik, underrubrik, i brödtexten samt i URL:en (sidans adress och namn). Dessa är några av de viktigaste ställena uttrycket ska finnas på för att sidan ska uppfattas som relevant för Google.

När webbplatsen är byggd och registrerad av Google fortsätter arbetet med att hålla hemsidan relevant och levande. En webbplats som inte uppdateras kan uppfattas av Google som inaktuell och riskerar sjunka på listorna.

En väl sökmotoroptimerad webbplats innebär:

  1. Att webbplatsen är tekniskt korrekt uppbyggd
  2. Att webbplatsen är byggd i ett sökmotorvänligt CMS-verktyg
  3. Att texterna är relevanta
  4. Att innehållet uppdateras ofta
  5. Att det finns relevanta länkar till (och från) webbplatsen

Dazy Digital vet hur man bygger en modern webbplats enligt konstens alla regler, vi arbetar med sökmotoroptimering hela dagarna.

Hur hittade du oss? – Hör av er om ni vill diskutera sökmotoroptimering med oss!

Fråga chans på oss

Söker ni en digital samarbetspartner?
Ring oss på 08 – 545 633 00 eller maila till hej@dazy.se. Vi hörs!