Vikten av träffsäker copy


Blir era texter lästa eller finns det förbättringsmöjligheter på webbplatsen? Vi matas med en ofantlig mängd budskap varje dag och det ställer höga krav på avsändaren. Lägg krut på kommunikation och copy som når fram.

Varje dag kommer vi i kontakt med 3 000–20 000 budskap. Det är reklam, tips, uppmaningar, erbjudanden och information. Och de finns överallt: i sociala medier, tidningar, etermedia och ute på stan. Det är kort sagt omöjligt för vår hjärna att ta in alla dessa budskap. Studier visar att hjärnan endast kan hantera omkring 3 000 budskap dagligen, vilket bidrar till att en hel del kommunikation går förlorad.*

För att nå genom bruset och få kunderna att välja just er tjänst eller produkt måste ni se till att paketera ert budskap på rätt sätt. Något som inte görs i en handvändning. Just kommunikation och copywriting är något som många företag vill bemästra själva. Nyhetsbrev, mejlutskick och copy till webbplatser skapas efter bästa förmåga, och ibland blir resultatet riktigt bra. Men det är tyvärr oftare som utfallet inte blir som önskat. Och det finns en anledning till varför.

 

Få ut maximalt av era texter

För att lyckas leverera träffsäkra texter krävs en rad viktiga pusselbitar, och här skulle vi rekommendera att ni tar hjälp när ni har möjlighet. Det ligger hårt arbete bakom en lyckad webbplats och det är synd att snubbla på mållinjen genom att tumma på kvaliteten när det kommer till det sista skedet: att nå fram, beröra och få besökarna att stanna kvar på sajten. Allt som oftast är copyn det första en potentiell kund möts av när den besöker en webbplats för första gången. Se till att förvalta det mötet väl.

För att nå ut till rätt mottagare och få ut maximalt av texterna krävs både en tydlig contentstrategi och en stor målgruppskännedom, lägg därtill SEO-anpassad copy och ni har en webbplats med stor potential.

I nästa inlägg berättar vi mer om de vanligaste fallgroparna när det kommer till textproduktion – och hur ni undviker dem.

 

Vill ditt företag ha hjälp med ett textrelaterat uppdrag? Tveka inte att höra av er till oss. Här hittar ni våra specialistkompetenser inom copy och innehållsproduktion.

 

*Källa: Yankelovich study 2014