Webbsupport & Förvaltning

Med aktiv förvaltning av er webbplats tar vi hand om er investering

Förvalta er investering! Dazy har en dedikerad förvaltningsavdelning som hanterar förvaltning, drift och vidareutveckling så att ni får ut största möjliga nytta och värde av er WordPress-webbplats.

Allt detta gör vi:

Hosting och drift av WordPress på VPS

För bästa tänkbara användarupplevelse är det viktigt att din hemsida ligger på en tillräckligt snabb server samt att den inte trängs med alltför många andra webbplatser. För att kunna erbjuda våra kunder en lösning med riktigt bra prestanda och tillgänglighet har vi ingått partnerskap med premium hostingleverantörer. Här kan vi garantera enormt bra svarstider och har möjlighet att skala upp tjänsten utan avbrott vid behov.

I denna miljö kan man dessutom (till skillnad från vanliga webbhotell) styra viktiga delar av själva webbservern för att optimera laddtider, ställa säkerhetsparametrar och hantera flera domäner för samma sida vid exempelvis WPML (flerspråksstöd).

 • Filsystem och Databas ligger på samma hårdvara (till skillnad från shared hosting där de ligger på olika servrar).
 • Dedikerad bandbredd med möjlighet till obegränsad trafikmängd.
 • Hög och skalbar kapacitet på serverns processorer, SSD:er och RAM.
 • Max 1 sajt per IP adress och VPS (till skillnad från shared hosting där du kan dela IP och server med många andra webbplatser)
 • Löpande uppdateringar av serverns programvara för bästa möjliga prestanda och säkerhet.
Bevakning av nertid

Vi har 24/7 bevakning av att din webbplats går att nå och kan även ordna detta om du väljer en annan hosting men vill anlita oss för support och förvaltning.

Aktuell utvecklingsmiljö för att säkert göra ändringar på webbplatsen

Vi tillhandahåller förutom en dedikerad utvecklingsmiljö på vår lokala utvecklingsserver även en testmiljö (Stage) i samma servermiljö som den skarpa webbplatsen för att elimimera risken för serverspecifika problem som ibland inte uppkommer i utvecklingsmiljön.

Alla miljöer är versionshanterade vilket bland annat innebär att vi kan se alla ändringar i koden över tid och har tillgång till alla tidigare versioner. Vi använder Bitbucket för versionshantering.

Löpande backup av databas och kod

Vi sätter upp funktionalitet för backup av databas och kod så att vi snabbt kan återställa er webbplats om något händer, som till exempel en hackning.
Vi använder oftast flera redundanta backuplösningar för största möjliga återställningsmöjlighet.

Månadsvis kontroll av webbplatsens status och hälsa med åtgärder

Förutom visuell inspektion och kontroll av funktionalitet så ser vi också över fel-loggar på servern och utför de ändringar som måste göras i koden för att mjukvaran ska vara kompatibel med senaste versionen av WordPress, plugins och aktuell version av övrig programvara som körs på servern, till exempel PHP.

Vi kontrollerar hemsidan i webbläsarens inspector för att se att t ex inga konflikter mellan olika javascript eller andra fel uppkommit, vilket även kan ske pga förändringar hos tredje part.

Vi testar hemsidan i olika typer av webbläsare och mobiler.

Exempel på kontroller som utförs:
 • test av formulär
 • test av att mail kan skickas från webbplatsen
 • test av de API-kopplingar som finns på webbplatsen, t ex Google Maps API eller annan mer skräddarsydd funktionalitet
 • virus scan
Drift och löpande uppdatering av WordPress och plugins

Vi utför alla uppdateringar i vår testmiljö först. Därefter testar vi igenom webbplatsens funktionalitet och gör en visuell inspektion.
Vi uppdaterar vårt repository på Bitbucket (versionshantering) med de senaste ändringarna / uppdateringarna och uppdaterar därefter den skarpa miljön.
Därefter görs även en kontroll av den skarpa miljön.

Skydd mot virus och hack

Det är viktigt att hålla WordPress och plugins uppdaterade för att bibehålla en bra säkerhet. Eftersom WordPress i dag är ett av de mest använda publiceringssystemen och en stor del av trafiken på internet går till WordPress-webbplatser har antalet hackningar också ökat. Genom att hålla webbplatsen uppdaterad får man ett hyfsat bra skydd då hackers ofta riktar in sig på säkerhetshål som upptäckts i äldre versioner av WordPress och plugins.

Förutom att se till att er webbplats är uppdaterad installerar och konfigurerar vi också säkerhetsprogramvara för regelbunda skanningar av kod på servern, firewall, blockering av misstänkta IP-adresser mm.

Vi använder även verktyg för att läsa av och kontrollera de plugins som används på webbplatsen och matcha dem mot aktuell information om kända säkerhetshål. Det kan innebära att vi ibland byter ut vissa plugins för att vidmakthålla en hög säkerhetsnivå.

Månadsrapport SEO- och trafikanalys med diagnoser

Analytics

Vi hjälper er att sätta upp Google analytics eller Google Tag Manager samt att koppla med Google Search Console och Google Adwords om så önskas. Vi kan också hjälpa er att sätta upp en dashboard i Google Analytics där ni enkelt kan se de viktigaste trafikanalyserna.

Om behov finns sätter vi upp målspårning i Google Analytics för utvalda mål på er webbplats. Det kan till exempel handla om att mäta måluppfyllelsen för ett prenumerationsformulär i samband med en annonskampanj eller liknande.

Sökordsanalys

Vi väljer tillsammans med er ut ett antal sökord och sökfraser som ska vara i fokus för SEO-arbetet. Med hjälp av vårt sökordsverktyg analyserar vi sökorden och deras utveckling per månad. Vi kontrollerar vilka sökord som har flest sökningar på Google och vilka av de sökorden det är mest strategiskt och lönsamt för er att fokusera på. Ett bra sökord definierar vi som ett sökord / sökfras som har sökningar på Google och där Google hittar en målsida på er webbplats.

Vi testar löpande nya sökord för att hitta de sökord som bäst kan driva trafik till er webbplats. När vi hittat ett antal bra sökord väljer vi ut vilka sidor på er webbplats som ska fungera som målsidor för respektive sökord. Vi ser löpande över rubrik, text, URL, title, metabeskrivning etc på era målsidor och ger er förslag på förändringar.

När alla fokusnyckelord på era sidor är valda och sidorna är optimerade för SEO har ni en bra grund och vägledning för vilka sökord ni ska använda för digital marknadsföring. Många börjar i fel ände och startar med t ex Adwords utan att ha definierat de mest relevanta sökorden där det är strategiskt möjligt att stå sig i konkurrensen. Genom att arbeta med oss och först definiera vilka sökord ni ska satsa på kommer ni att komma längre än många av era konkurrenter.

Målspårning och diagnoser för ökad affärsnytta

Varje månad gör vi en analys av SEO-läget och informerar er om förändringar i Google ranking på de utvalda sökorden. Vi mäter hur ni står er mot era konkurrenter och jämför deras ranking med er på de utvalda sökorden.

Vi kopplar era kontaktvägar till Google Analytics för att mäta och analysera er webbplats konvertering och affärsnytta.

Utifrån analysen ger vi er rekommendationer på lämpliga förändringar för att optimera sidorna för de utvalda sökorden och kan även hjälpa till med att genomföra förändringar som kan ge en boost i Google ranking.

När koden eller HTML-strukturen inte är optimal kan vi göra justeringar. Det kan till exempel vara att se till att länkarna på sidorna får en optimal utformning för att underlätta läsbarheten för sökmotorernas robotar eller att länkar till andra domäner får en nofollow-tagg så att ni inte i onödan ska förlora länkkraft gentemot andra domäner.

Vidareutveckling, digital marknadsföring och prioriterad support till rabatterat timarvode

Dazy är en digitalbyrå med specialistkompetens inom webb och vi kan hjälpa er med affärsutveckling, strategi, kodning, design, copy, bild, video, ljud. När ni vill göra förändringar finns vi där som bollplank och utförare till ett förmånligt och rabatterat timarvode.

Kanske börjar det bli dags att:
 • fräscha upp designen
 • optimera laddningstider
 • bygga ut webbplatsen med fler sidor eller funktioner
 • strukturera om innehåll eller menyer
 • mobilanpassa (om det inte redan är gjort)
 • se över och göra förändringar för att optimera innehåll och bakomliggande kod i enlighet med de senaste riktlinjerna för bra SEO
Digital marknadsföring
 • SoMe-marknadsföring (Sociala medier)
 • Google Adsannonsering
 • ABM (Account-based marketing)
 • Digital analys
Prioriterad support

Som vår förvaltningskund får du alltid förtur och vi försöker alltid att svara på och lösa dina frågor så snabbt som möjligt.

Business inquiries

Berätta om era utmaningar för oss, vi har erfarenhet från hundratals case och kan guida er i era vägval.